Paskahousu

 

Huom!

Tuskin löytyy kahta samanlaista versiota paskahoususta, toisten mielestä lopussa esittelemäni Valepaska on se oikea paskahousu. Nämä versiot ovat minun elämäni aikana opitut ja vaihe vaiheelta hioutuneet. Paskahousu oli ensimmäinen korttipeli, jonka opin (olin n. 8-vuotias).

Yleistä

Jako

Pelin kulku

Korttien arvojärjestys ja erikoismerkitys

Kortti Käyttö Muuta
3 tavallinen kortti kolmonen aloittaa pelin
4...9 tavallisia kortteja  
10 kaatokortti, kaataa avopakan, jonka päällimmäinen kortti on (3...9) Jos pelataan tyhjälle pöydälle, seuraavan pelaajan on nostettava tämä. Kympit pelataan aina yksi kerrallaan.
J...K tavallinen kortti Ei saa pelata tyhjälle pöydälle eikä (3...7):n päälle, ellei pakka ole loppu.
Ässä kaatokortti, kaataa avopakan, jonka päällimmäinen kortti on (J...K) Jos pelataan tyhjälle pöydälle, seuraavan pelaajan on nostettava tämä. Ässät pelataan aina yksi kerrallaan.
2 eräänlainen valtti, joka voidaan pelata minkä tahansa muun kortin päälle, paitsi 10:n ja ässän. Kakkosen päälle saa pelata vain kakkosen. Kakkoset eivät kaadu, joten ne ovat pelissä mukana loppuun asti ja jäävät 'paskahousulle'.

Taktiikka

Sääntövariaatioita kokeiltavaksi perusversion kanssa

  1. Kortti, jonka päälle saa laittaa kuvia, voi olla myös 7 tai 9. Jos se on yhdeksän, saa kuvia pelata kahdeksaisen päälle sen jälkeen, kun kaikki yhdeksäiset on pelattu.
  2. Neljä samaa ei kaadu.
  3. Voidaan käyttää kahta pakkaa. Tällöin pitää sopia, miten menetellään neljän saman kanssa: kaatuuko vai eikö kaadu.
  4. Kuvakortteja saa pelata vain yhden kerrallaan.

Kaikki kortit jaetaan pelaajien kesken (jotkut sanoivat tätä ruotsalaiseksi paskahousuksi). Ei sovi pienelle pelaajamäärälle.

Muunnelma 1: Valepaska eli paskahousu väärin päin

Muunnelma Valepaskasta: Punamusta paskahousu

Pöytäpaska

Valepaska jokereilla

Jokerit otetaan mukaan ja ne on pakko valehdella joksikin muuksi kortiksi. Jos jää kiinni, joutuu luonnollisesti nostamaan.


Takaisin korttipelien hakemistoon